Selecteer een pagina
Links | Toegepast Boeddhisme

Links

Hier vindt u verwante websites, websites die vormen van boeddhistisch geïnspireerde werkwijzen en inzichten tot onderwerp hebben; boeddhistische websites; een overige websites. Dat zijn websites die niet direct onder de eerste twee kopjes te vangen zijn.

Verwante websites

www.contemplativemind.org
De website van ‘Contemplatieve Mind in Society’. Deze organisatie in de VS houdt zich o.a. bezig met werkwijzen die geïnspireerd zijn door wijsheidstradities, net zoals de website van ‘Toegepast Boeddhisme’ doet. Ze hebben een aantal interessante artikelen op hun website staan. Zie voor een overzicht van hun verschillende werkwijzen ’the tree of contemplative practices’: www.contemplativemind.org/practices/tree.html. Hun werkwijzen zijn vrij te gebruiken voor eigen doeleinden. Dat geldt ook voor de werkwijzen op deze website, mits het voor persoonlijk gebruik is.

www.garrisoninstitute.org/home.php
De website van het Garrison Instituut. Dit instituut in New York houdt zich bezig met projecten geïnspireerd door wijsheidstradtiies. Hun hoofddoel is, zoals ze zelf zeggen: ‘Inspired Thinking, Thoughtful Action’.

www.mindandlife.org
De website van de Mind and Life organisatie. Deze organisatie heeft als doel ’to alleviate suffering and promote flourishing by integrating science with contemplative practice and wisdom traditions’. De organisatie is gestart als het platform waar de Dalai Lama, de geestelijke leider van Tibet, gesprekken voerde met Westerse wetenschappers over wat ze van elkaar zouden kunnen leren. Die discussies hebben geleid tot een serie interessante boeken, dvd’s en vervolgconferenties. Alle uitgaven en activiteiten zijn op deze website te vinden.

www.focusing.org/neder.html
De website van de Nederlandse organisatie voor focussen. Focussen is een techniek die helpt om naar de gevoelens in je eigen lichaam (‘felt sense’) te luisteren.

www.alanwallace.org
De website van Allan Wallace. Hij is zeer geïnteresseerd is in meditatie en de door de wetenschap bewezen effecten van meditatie.

www.sbinstitute.com
Deze website is verwant met die van de hierboven genoemde Allan Wallace. Het betreft hier het Sint Barbara Instituut voor bewustzijnstudies. Zie met name de ‘research programs’ op deze de website

www.livingmindfulness.nl
De website van Joke Hellemans. Zij is in Nederland actief op het gebied van de mindfulness trainingen van Kabat-Zinn.

… (wordt vervolgd)

Boeddhistische websites

www.boeddhisme.nl
De website van de BUN, de Boeddhistische Unie Nederland. Deze organisatie vertegenwoordigt ruim 40 boeddhistische centra en studiegroepen. Vrijwel alle boeddhistische centra en studiegroepen in Nederland zijn op deze website te vinden, ook als ze niet aan de BUN verbonden zijn. Ook Nalandabodhi Nederland is aan de BUN verbonden.

https://goedlevenensterven.nl
Op deze website wordt informatie gegeven over de Tibetaans boeddhistische visie op leven en sterven en de consequenties daarvan voor ons dagelijkse leven. De website is een ondersteunende website voor het boek van Sebo Ebbens: ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief‘. Dat boek is in juli 2019 bij Asoka verschenen. De website vult het boek aan maar is ook interessant in zichzelf. Het kent interessante achtergrondinformatie en discussies. Zo zijn er bijvoorbeeld boeddhistische visies te vinden op orgaandonatie, euthanasie, abortus, pijn-medicatie en zelfdoding, De website wordt onderhouden door Nalandabodhi Nederland.

www.boeddhisme.nl
De website van de BUN, de Boeddhistische Unie Nederland. Deze organisatie vertegenwoordigt ruim 40 boeddhistische centra en studiegroepen. Vrijwel alle boeddhistische centra en studiegroepen in Nederland zijn op deze website te vinden, ook als ze niet aan de BUN verbonden zijn. Ook Nalandabodhi Nederland is aan de BUN verbonden

nederland.nalandabodhi.org
De website van Nalandabodhi Nederland. Nalandabodhi Nederland bestaat sinds 2010 in Nederland. De organisatie staat onder leiding van de leraar Dzogchen Ponlop Rinpoche. Dit is ook de organisatie waar de beheerder van deze website lid van is.

www.nitarthainstitute.org.
De website van het Nithartha Instituut. Het Nithartha Instituut biedt een grote varieteit aan cursussen aan over het Tibetaans Boeddhisme. Het doel van het instituut ‘is to bring the full depth of the Kagyu and Nyingma Tibetan Buddhist teachings to students in the West’. En: ‘Nitartha’s model is the traditional Tibetan “shedra”, or monastic college, but the teachings are presented in English for the Western mind’. Het Nitartha instituut staat onder leiding van Dzogchen Ponlop Rinpoche. De programma’s op dit instituut staan open voor iedereen. Dzogchen Ponlop RInpoche is ook het spirituele hoofd van Nalandabodhi Nederland. Zie hierboven.

… (wordt vervolgd)

Overige websites

www.cmoku.com
De website van kunstenaar Cynthia Moku bevat zowel traditionele kunst (thanka’s, ..) als moderne kunst, geïnspireerd door het (Tibetaans) boeddhisme.

… (wordt vervolgd)